Hoe herken ik een plaag?
Ratten zijn slimme dieren. Ze zijn vooral 's nachts actief, waardoor je de aanwezigheid ervan vaak pas laat opmerkt. Vermoed je dat er ratten aanwezig zijn? Zo herken je een plaag:
- Uitwerpselen: uitwerpselen in je pand duiden vaak op een ongedierteplaag. Rattenkeutels zijn bruingrijs van kleur, ongeveer 2 centimeter lang en een halve centimeter dik.
- Knaagschade: de tanden van ratten blijven groien. Om deze tanden kort en scherp te houden knagen ratten aan kabels, hout, kunststof en zelfs beton.
- Smeersporen: op de plekken waar ratten vaak langslopen ontstaat een bruin of zwart loopspoor.
- Geuroverlast: ruik je een ammoniakachtige geur? Dit komt door de urine van ratten.
- Geluidshinder: een krabbelend geluid duidt vaak op een rattenplaag, omdat ze langs muren en plafonds lopen.
- Gescheurd materiaal: ratten gebruiken isolatiemateriaal, karton, papier en textiel om een nest te maken.
Wacht niet af, maar kom direct in actie bij één van deze tekenen. Hoe sneller je professionele rattenbestrijding, hoe kleiner de risico's.
De voordelen van Anticimex Smart
- 100% gifvrij: alle Anticimex Smart producten zijn volledig gifvrij.
- 24/7 actief: de Smart sensoren en vallen werken 24/7.
- Kostenbesparend: bespaar kosten van het herstel van schade en verlies van klanten.
Rattenbestrijding met Anticimex
Soms is het leed al geschied en bevinden de ratten zich al in je bedrijf of gemeente. In dat geval moet je overgaan op rattenbestrijding. Kies voor een professionele rattenbestrijder: sinds 2023 is het verboden om zelf aan de slag te gaan met rattengif. Daarnaast werken wij volgens de IPM-methode: dat betekent dat we alleen vergif en chemicaliën gebruiken in het geval dat het niet anders kan. Met onze effectieve en innovatieve technologieën zorgen we niet alleen dat je snel en discreet van je rattenplaag afkomt, maar dat overlast in de toekomst wordt voorkomen. Dat doen we aan de hand van de volgende vier stappen:
Stap 1: onderzoek
De eerste stap bij rattenbestrijding begint met een grondige inspectie op locatie. Hier achterhalen we hoe de ratten zijn binnengekomen, om wat voor soort rat het gaat en wat de omvang is van de rattenplaag. We kijken ook naar mogelijke schuilplekken en toegangswegen.
Stap 2: een plan dat voldoet aan de regelgeving en normen
Als organisatie, zeker in de voedingsbranche of als zorginstelling, krijg je te maken met diverse regels en normeringen op het gebied van ongediertebeheersing. Denk bijvoorbeeld aan een HACCP-ongediertepreventieplan. Anticimex is op de hoogte van deze richtlijnen, regels en normeringen en helpt je bij het behalen én behouden van de benodigde certificeringen. Onze rattenbestrijding is in lijn met de benodigde eisen.
Stap 3: bestrijdingsmethode bepalen
Als we een goed beeld hebben van je situatie, stellen we een plan van aanpak op. Dit is volledig afgestemd op je specifieke situatie voor optimale efficiëntie en effectiviteit. Zo kunnen we de rattenbestrijding uitvoeren zonder dat je bedrijf, klanten en personeel daaronder lijden.
Stap 4: rattenbestrijding voor de toekomst
Voorkomen is beter dan genezen. Als de ratten echter eenmaal in je pand aanwezig zijn, is bestrijden de enige optie. Rattenbestrijding is slechts een deel van de oplossing. Het tweede deel van de oplossing is preventieve plaagdierbeheersing. Daarom kijken we ook naar de mogelijkheden om een toekomstige plaag te voorkomen.