muizengif

Muizengif

Verbod op gebruik van muizengif

Vanaf 1 januari is het gebruik van rodenticiden - ook wel bekend als muizengif - enkel toegestaan voor professionele ongediertebestrijders. De reden voor dit verbod zijn de ernstige risico’s dat muizengif met zich meebrengt voor mensen, andere dieren en het milieu. Daarnaast is ook gebleken dat het gebruik van muizengif niet de meest effectieve manier is om van muizen af te komen.

Bij Anticimex werken we al jaren volgens IPM met een focus op het voorkomen van muizen, bouwkundige wering en slimme, gifvrije bestrijdingsmethodes. Dit is veiliger, effectiever, diervriendelijker en beter voor het milieu.

De risico’s van muizengif

  • Het gebruik van muizengif brengt veel risico’s met zich mee. Als je muizengif ergens neerlegt, kun je nooit uitsluiten dat andere dieren het gif ook binnenkrijgen.
  • Muizengif kan ook ernstige of zelfs fatale gevolgen hebben voor andere dieren, zoals egels, vogels, katten en honden. Als dode muizen worden opgegeten door roofdieren zoals roofvogels, vossen, katten of honden krijgen deze dieren de giftige stoffen ook binnen. Zo kunnen de natuurlijke roofdieren ook sterven. Dit heet secundaire vergiftiging.
  • Daarnaast is muizengif ook gevaarlijk voor mensen. Kinderen kunnen de gekleurde korrels muizengif aanzien voor snoep en dit opeten. Daarom is het gebruik van muizengif niet wenselijk en tevens verboden.
  • Als laatste is het gebruik van muizengif ook schadelijk voor het milieu. Wanneer het product niet veilig in een afgesloten doos wordt gebruikt, maar gewoon rondgestrooid wordt, kan het in de bodem sijpelen.

Resistentie tegen muizengif

Door onjuist gebruik van muizengif zijn muizen de afgelopen decennia minder gevoelig en zelfs resistent geworden tegen dit muizengif. Dit maakt de bestrijding van muizen en ratten nog lastiger.

Daarom is het beter om de bestrijding van muizen en ratten over te laten aan professionele ongediertebestrijders die je op een veilige en effectieve manier van de plaagdieren af kunnen helpen.

Muizen voorkomen als alternatief voor muizengif

Voorkomen is beter dan genezen. Het verbod op muizengif is dan ook geen probleem voor klanten van Anticimex. Wij zetten namelijk in op plaagdierpreventie met onder andere Anticimex Smart.

Met dit slimme systeem houden we jouw omgeving 24/7 in de gaten. Bij de eerste activiteit van muizen grijpen we gelijk in met een volledig gifvrije bestrijding.

Deze manier van bestrijden is veruit het meest effectief en het meest veilig. Zo pakken we het probleem bij de bron aan en geven we muizen geen kans om schade aan te richten.

Muizen bestrijden met IPM?

Heb je het vermoeden dat er muizen in je bedrijf zitten? Grijp dan snel in en schakel hulp in van een professionele ongediertebestrijder. Muizen planten zich snel voort en dat betekent dat je al snel met een muizenplaag te maken hebt. Hoe groter de plaag, hoe complexer het bestrijden van de plaag is. Anticimex helpt bij het bestrijden van muizen zonder het gebruik van muizengif.

Onze bewezen methode voor het bestrijden van muizen bestaat uit vier stappen:

Stap 1: Onderzoek 

We beginnen met een uitgebreide inspectie van je pand en omgeving. Zo kunnen we achterhalen hoe de muis is binnengekomen, om wat voor soort muis het gaat en wat de omvang is van de muizenplaag.

Stap 2: Regelgeving en normen

Als bedrijf krijg je te maken met verschillende regels en normeringen op het gebied van plaagdierbeheersing. Een HACCP-ongediertepreventieplan is voor veel bedrijven verplicht. Anticimex helpt je met het behalen van de noodzakelijke certificeringen.

Stap 3: Bestrijdingsmethode bepalen

Bij Anticimex stemmen we onze aanpak altijd af op de specifieke situatie van de klant. Aan de hand van de inspectie weten we precies wat de meest effectieve aanpak is voor jouw bedrijf.

Stap 4: Muizen bestrijden en voorkomen

Met jouw akkoord gaan we aan de slag met het bestrijden van de muizen. Naast het bestrijden van de huidige plaag kijken we ook hoe we een toekomstige plaag kunnen voorkomen.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660