Wanneer is muizenbestrijding nodig?
Muizen komen in vrijwel iedere sector voor. Ze nestelen zich in loodsen, productiehallen, magazijnen of afvalopslagen. Als de muizen eenmaal aanwezig zijn in je bedrijf, is het kwaad al geschied. Zelf muizen bestrijden is heel erg lastig. Het gebruik van muizengif is enkel toegestaan voor gecertificeerde ongediertebestrijders. De standaard doe-het-zelf-middeltjes tegen muizen die je online kunt vinden zijn niet effectief en kunnen de muizenplaag zelfs verergeren, blijf hier dus van weg! Muizenbestrijding door een professional is de meest snelle, veilige en effectieve manier om van de muizenplaag af te komen.
Preventieve muizenbestrijding
Muizen voorkomen is niet alleen beter dan genezen, het is zelfs noodzakelijk. Voor veel bedrijven is het verplicht om een HACCP-ongediertebestrijdingsplan op te stellen. In dit plan moet beschreven worden wat het bedrijf doet om ongedierte te weren of te bestrijden. Daarnaast kan een muizenplaag zorgen voor meer dan 1.000 nakomelingen. Met de expertise van Anticimex wordt preventieve muizenbestrijding makkelijk en toegankelijk gemaakt voor bedrijven. Waarom zou je wachten tot er een probleem ontstaat als je het kan voorkomen?
Verschillen tussen ratten en muizen
Zowel muizen als ratten zijn met name ‘s nachts actief. Daarom kan het in sommige gevallen lastig zijn om te achterhalen welk knaagdier aanwezig is in je bedrijf. Ze kunnen beide grote schade aanrichten in je bedrijf, maar er zijn wel degelijk grote verschillen tussen deze knaagdieren.
Ten eerste zijn muizen een stuk kleiner dan ratten. De hoofd/lichaamslengte van een muis is zo’n 7 tot 11 centimeter lang. Een rat kan tot wel 30 cm lang zijn. Een muizen- of rattenplaag wordt vaak herkend aan de uitwerpselen van de dieren. Muizenkeutels zijn klein, ongeveer 3 tot 8 millimeter. Rattenkeutels kunnen tot 2 centimeter lang zijn en zijn dus een stuk groter. Ratten hebben ten slotte ook ontzettend sterke tanden, waardoor ze zelfs door beton, aluminium, vloeren en daken kunnen knagen. Muizen hebben niet zo’n sterke tanden.
Muizenbestrijding door Anticimex
Stap 1 Onderzoek
We komen langs op locatie voor een uitgebreide inspectie om te achterhalen hoe de muis is binnengedrongen, of er sprake is van een muizenplaag en wat de plaagdierhistorie is.
Stap 2 Certificeringen
Anticimex is een gecertificeerde ongediertebestrijder en helpt jou met het behalen van de benodigde certificeringen op het gebied van (voedsel)veiligheid.
Stap 3 De bestrijdingsmethode selecteren
Na de inspectie stellen we een op maat gemaakt Plan van Aanpak op. Op basis hiervan stellen we een offerte met inzet van materialen, bezoekfrequentie en preventieve adviezen.
Stap 4 Muizenbestrijding
Met jouw akkoord gaan we aan de slag met muizenbestrijding en helpen we je van je muizenprobleem af. Hierbij zetten we ook in op preventieve ongediertebeheersing om toekomstige plagen te voorkomen.