Wees voorzichtig met huismiddeltjes
Het is belangrijk om te weten dat zelf proberen ze te bestrijden het probleem kan verergeren, hun weerstand kan versterken en gevaarlijk kan zijn voor uzelf, uw kinderen of huisdieren.
Vaak zijn de doe-het-zelf-middelen niet diervriendelijk en niet meer verkrijgbaar in de winkel, omdat ze door veel landen op de lijst van gevaarlijke pesticiden zijn gezet.
Bovendien kijkt u niet naar de oorzaak van het kakkerlakkenprobleem, maar behandelt u alleen de symptomen. Het is echter wel noodzakelijk om naar de oorzaak van het probleem te kijken om nieuwe problemen in de toekomst te voorkomen.
Kakkerlakken kunnen resistentie opbouwen tegen huismiddeltjes en lokaas
Sommige studies hebben vastgesteld dat een groeiend aantal kakkerlakken een genetische afkeer van suiker ontwikkelt. Dit fenomeen wordt geconditioneerde smaakafkeer genoemd en is een soort aangeleerd gedrag waarbij een dier een specifieke smaak associeert met een negatieve ervaring.
Deze afkeer heeft een genetische basis en verspreidt zich uiteindelijk naar nakomelingen, wat resulteert in steeds grotere groepen kakkerlakken die glucose en elk lokaas dat ermee is gemaakt afwijzen.
Huismiddeltjes om van kakkerlakken af te komen die niet werken
Deze remedies zijn vaak een verspilling van tijd, energie en geld
Kakkerlakken planten zich heel snel voort
Als u er één hebt gezien, is de kans groot dat er nog veel meer komen. Het is beter om geen tijd te verspillen met middeltjes die uw probleem niet snel en effectief verhelpen.
Meest voorkomende kakkerlakken soorten
- Duitse kakkerlakken: komen het meest voor in keukens en badkamers
- Oosterse kakkerlakken: ze leven ook graag buiten
- Amerikaanse kakkerlakken: de grootste in formaat.
Kakkerlakken zelf bestrijden of een professionele ongediertebestrijder bellen
De meeste sprays en lokaas die u in supermarkten of gespecialiseerde winkels vindt, zijn niet effectief genoeg om een kakkerlakkenplaag te elimineren.
Ze doden er misschien een paar, maar met de snelheid waarmee ze zich voortplanten is het vaak een verloren strijd.
Een vrouwelijke kakkerlak kan tussen de 160 en 200 eitjes produceren in haar leven.
Bovendien zijn kakkerlakken meesters in het verstoppen van hun nesten in moeilijk bereikbare kieren en spleten.
Onderzoek heeft ook aangetoond dat kakkerlakken in de loop der jaren een genetische resistentie hebben ontwikkeld tegen deze sprays en lokaas voor thuisgebruik.
Snel en effectief handelen is erg belangrijk om het probleem voor eens en altijd uit de wereld te helpen.