hoe kom je van bedwantsen af

Hoe kom je van bedwantsen af?

Blogartikel

Hoe ontstaan bedwantsen?

We gaan er steeds vaker op uit. Andere continenten ontdekken, meerdere accommodaties in één keer bezoeken. Het verbreedt de horizon, maar geeft de bedwants ook vrij spel. Doordat u in uw accommodatie verschillende reizigers ontvangt, wordt het risico op bedwantsen groter. Bedwantsen verstoppen zich onder andere in kleding, bagage en vervoersmiddelen – met alle risico’s voor uw accommodatie van dien.

Hoe kom je van bedwantsen af?

Heeft u last van bedwantsen? Dan moet een professionele bestrijder actie ondernemen. Deze kleine beestjes zijn hardnekkig, maar niet onoverkomelijk met de juiste behandeling. Afhankelijk van de ernst van de situatie, kunnen wij de volgende behandelingen uitvoeren:

Mechanische bestrijding van bedwantsen

Als onderdeel van een hittebehandeling worden ruimtes en objecten eerst met een speciale stofzuiger behandeld. Hiermee wordt al een gedeelte van de bedwantsen weggehaald. Deze behandeling is effectief, maar daarnaast zijn andere maatregelen nodig.

Hitte-of stoombehandeling

Om bedwantsen te bestrijden, moeten alle levensstadia worden uitgeschakeld. Dit lukt het beste door de bedwantsen te bestrijden met hoge temperaturen. Bij Anticimex gebruiken we hiervoor een hittetent, hitteverspreider of een stoombehandeling.

In een speciale tent plaatsen we objecten zoals matrassen, meubels, gordijnen en kleding. We verhogen de temperatuur hierin voor een aantal uur. Hierdoor gaan de bedwantsen uit de objecten en door de hoge temperaturen daarna dood. Objecten die vastzitten of te groot zijn voor de tent worden behandeld met een stoomapparaat. Dit is de meest effectieve behandeling om professioneel bedwantsen te bestrijden.

Bedwantsen voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Met deze tips loopt uw accommodatie minder risico op een bedwantsen-plaag:

  • Gebruik een hoes voor uw matrassen en boxsprings: zo voorkomt u dat bedwantsen binnenkomen of ontsnappen. 
  • Dicht kieren in de buurt van bijvoorbeeld stopcontacten en leidingen af.
  • Controleer en reinig nieuwe en/of gebruikte meubels voordat u ze in het gastenverblijf plaatst.
  • Controleer het bed en de matras regelmatig op sporen van bedwantsen.
  • Was hetbeddengoed en textiel zo regelmatig mogelijk op een hoge temperatuur (55°C) om eventuele eitjes te bestrijden.
  • Stofzuig regelmatig de matras en alle ruimtes in uw pand. Sluit de stofzuigerzak na het zuigen af en gooi deze direct weg.
  • Laat uw medewerkers een bedwantsen-training volgen.

Kies land

    Bel nu 088 548 6660